Wektekno’nun aktardığı habere göre Harry Potter kitaplarının tümünü okuyan yapay zeka tarafından yazılan hikaye, algoritmik rastlantısallık ismi verilen metot ile seriye yeni metinler kazandırdı. Yapay zeka J.K Rowling’in yazım tekniğini ve kelimelerini kullandı. Hikayede Voldemort’un yandaşlığını yapan Ölüm Yiyen grubundan da bahsediliyor. Örneğin bir Ölüm Yiyen, hikayede “Hermione nasıl dans edildiğini unuttu” yazılı bir tişört giyiyor. Hikayelerde herhangi bir mantıklı kurgu olmamasına rağmen, sosyal medyadaki yorumlar hikayenin yaratıcılığına dair ifadeler içeriyor.
CNBC.com’un haberine göre yaşlılara yönelik yardım sağlama amacıyla tasarlanan ve Hollywood aktristi Audrey Hepburn’den fiziken model alınarak üretilen Sophia hakkında yeni bir söylem gündeme geldi. Hanson Robotics’in başında bulunan David Hanson, bir televizyon programında Sophia hakkında, “Kadın hakları ve tüm insanlığın haklarının büyük bir savunucusu” diye konuştu. Hansen, Sophia’nın vatandaşı olduğu Suudi Arabistan’a yönelik ise “Sophia kadın haklarının gündeme gelebileceği bir ortamda bulunuyor” diye konuştu.
SpaceX ve Tesla Motors’un kurucusu ve çağımızın en dahi girişimcilerinden olarak nitelendirilen Elon Musk, yapay zekaya yönelik yeni bir söylemde bulundu.
Dünyanın ilk yapay zeka ürünü müzik albümü yayınlandı. Single albüm (tekli) formatında olan ve “I AM IA” adını taşıyan albümün melodi kompozisyonlarını müzisyen ve araştırmacıların oluşturduğu yapay zeka programı ‘Amper’ hazırladı. Sosyal medya platformu ‘YouTube’ üzerinden yayınlanan ve albümde yer alan ‘Break Free’ isimli şarkının melodilerinin üzerine ise sanatçı Taryn Southern söz yazdı.
Özellikle satranç meraklılarını yakından ilgilendirecek 10 ilginç bilgi burada…
İki oyuncuyla oynanan bir zeka oyunu satranç. İşte bu yüzden satranç oynayanlar ve meraklıları için vazgeçilmez bir oyun…
Satranç hakkında hiç aklınıza gelmeyecek bilgileri sizin için sıraladık…
Oyunda en fazla kaç hamle oynanır? Neden satranç tahtaları katlamalı? En uzun süren satranç oyunu nerde oynandı? Buna benzer bir çok satrançla ilgili sorunun cevabını bulacaksınız…
Yeni geliştirilen robotun Rubik küpü’nü çözmesi 1 saniyede bile sürmedi. Albert Beer’in geliştirdiği robot, ilk aşamada küpü iki kenarından fotoğraflıyarak 3 yüzeyin renk analizini yapıyor. 20 hamlede küpü çözen robotun 877 milisaniyelik derecesi ise bir rekor olarak gözüküyor. Daha önce geliştirilen bir robot 1.04 saniyede küpü çözebilmişti.
Rubik küpü çözmekte uzmanlaşmış genç işe biraz heyecan katmak için ilginç bir şey denedi. Derin bir nefes alıp havuza giren genç 3 küpü 90 saniyede çözmeyi başarıyor.